خانه / اخبار و رویدادها / تجلیل از بانوی پژوهشگر، مستندساز و مولف سنندجی استاد «رضوان متوسل»

تجلیل از بانوی پژوهشگر، مستندساز و مولف سنندجی استاد «رضوان متوسل»

توسط انجمن تجلیل از هنرمندان کردستان برگزار شد؛

تجلیل از بانوی پژوهشگر، مستندساز و مولف سنندجی استاد «رضوان متوسل»

تعدادی از اهالی فرهنگ، هنر و ادب در قالب انجمن مردمی تجلیل از مفاخر و هنرمندان کردستان طی مراسمی از بانو «رضوان متوسل» به پاس سالها خدمت و فعالیتش در حوزه های مستندسازی، تحقیق و تالیف و نشر فرهنگ، هنر و  آداب و رسوم کردستان از وی تجلیل و قدردانی کردند.

به گزارش روابط عمومی انجمن تجلیل از مفاخر و هنرمندان کردستان، جمع کثیری از ادیبان، اصحاب فرهنگ و هنر و فعالان فرهنگی و اجتماعی عضو انجمن تجلیل از مفاخر و هنرمندان کردستان در راستای سلسله برنامه های قدردانی و تجلیل از فعالان، صاحبان آثار ماندگار و پیشکسوتان هنری، فرهنگی و ادبی این خطه در مراسمی باشکوه از خدمات چندین دهه ای بانوی مستندساز، محقق و مؤلف کردستانی استاد «رضوان متوسل»تجلیل بعمل آوردند.

در این دیدار و مراسم ضمن ارائه سخنرانی توسط تعدادی از اساتید، هنرمندان و ادباء حاضر در مراسم مانند: کلثوم عثمان پور، سیمین چایچی، فتانه مرادی، دکتر سلما ساعدی، دکتر امید رشیدی، ایرج بهرام نژاد، یحیی صمدی، دکتر فتحی در مورد فعالیت ها و تلاش های تاثیرگذار و ماندگار این بانوی محقق، مولف و مترجم با سابقه کردستانی، اجرای موسیقی کلهری توسط هنرمند اهل صحنه کرماشان بانو شیرین محمدی، آواز دیلان نصیری، تنبور نوازی هنرمند جلیل رحمتی و شعر خوانی عماد کریمیان و…از دیگر برنامه های این نشست تجلیل و تکریم بود.

در پایان مراسم در فضایی صمیمی با اهداء لوح تقدیر و هدایایی از خدمات و زحمات چند دهه فعالیت موثر و تاثیرگذار استاد «رضوان متوسل» تجلیل بعمل آمد.

رضوان متوسل

گفتنی است رضوان متوسل سال ۱۳۲۹ در شهر فرهنگ و هنر سنندج در خانواده ای متدین و اهل فرهنگ چشم به جهان گشود. در سال ۱۳۵۱ هجری شمسی خدمت خود را در رادیو و تلویزیون ملی وقت آغاز کرد و تا سال ۱۳۷۸ یعنی نزدیک به سه دهه خدمت رسمی خود را در سازمان صدا و سیما در بخش های پژوهش، تحقیق، فرهنگ و معاونت برنامه ریزی سپری کرده که همراه بوده با سالها تحقیق، ترجمه و ساخت ده ها برنامه مستند ارزشمند در حوزه های فرهنگی، مردم شناسی، باستان شناسی و فولکلور و…که از شبکه سراسری پخش گردیده است.

ده ها تحقیق و نویسندگی متن، پرونده کاری این بانوی فرهیخته را سنگین و رنگین کرده است. سرلوحه و ویترین این برنامه های مستند (در مسیر سیروان)، (کوچ ایلات کورد «آخرین سیاه چادرها»)، (بازی های سنتی و فلکلور)، (عبور از خط زرد«حیاط وحش»)، (هورامان شناسی)، (زیوالات کردستان) و… می باشد که با نویسندگی ادیبانه و در عین حال شیوا و ساده مخاطبان زیادی را در سراسر ایران به خود جلب کرد که معرف فرهنگ و آداب و رسوم کهن و ارزشمند مردم کُرد و دیار خود بوده است.

همراهی و همکاری و رد پای قلم رضوان متوسل در تالیف ) هەنبانه بۆرینە)ی مامۆستا هەژار در سال ۱۳۵۶نشان از جایگاه علمی و ادبی وی دارد.
همچنین ترجمه کتابهای ماهی سیاه کوچولو، شازده کوچولو، پرنده من، خاطرات و زندگی نامه شێرکۆ بێکەس (در دست ویرایش) و ترجمه کتاب واپسین شب هبوط عیسی نوشته شیرزاد حسن از دیگر آثار این بانوی فرهیخته میباشد.

اسامی تحقیق و نویسندگی متون برنامه های مستند وی در این مقال نمی گنجد. ساخت سریال عروسکی (خرتۆل و پیتۆل) با نویسندگی سیمین چایچی هم از کارهای برجسته وی بوده است. رضوان متوسل چند بار مفتخر به دریافت جایزه، لوح تقدیر و دیپلم افتخار به عنوان بهترین متن مستند از جشنواره تولیدات مراکز صدا و سیما گردیده اند.

وجود زنانی آگاه، محقق و ادیب و دلسوز مانند ایشان مایه ی افتخار و سر بلندی هر سرزمینی است که کردستان به خود میبالد به وجود بانوان مفاخری ارزشمند چون رضوان متوسل که هم همسرند، هم مادرند، هم آفریننده دانایی و آگاهی و فرهنگ و هنر بوده و خادم فرهنگ و ادب و ارزش های با اصالت دیار خود بوده و هستند.

لازم به ذکر است از جمله فعالیت‌های انجمن تجلیل از مفاخر و هنرمندان در سال‌های اخیر احیای سنت صله رحم و ادای احترام به صاحت پیشکسوتان و ریش‌سفیدان هنرمند و جوانان فعال و صاحب اثر حوزه فرهنگ و هنر بوده است که با بیش از  ۲۵ سال سابقه فعالیت تاکنون از ده‌ها استاد و هنرمند تجلیل کرده است.

گزارش: سارا زندی
عکاس: اسد صیدی

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

ابراهیم حیدری دبیر سی‌وسومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *