خانه / اخبار و رویدادها / نمایشگاه کتاب به لحاظ وسعت، حجم و میزان استقبال مخاطبان در منطقه نظیر ندارد

نمایشگاه کتاب به لحاظ وسعت، حجم و میزان استقبال مخاطبان در منطقه نظیر ندارد

نمایشگاه کتاب به لحاظ وسعت، حجم و میزان استقبال مخاطبان در منطقه نظیر ندارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: برای این رویداد بزرگ فرهنگی به لحاظ وسعت، حجم و میزان استقبال مخاطبان نظیری در منطقه وجود ندارد. امیدوارم این نمایشگاه به یک رویداد تاریخی فرح‌بخش و تماشایی برای همه دوستداران فرهنگ و ادب کشور ما تبدیل شود.

به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، محمد مهدی اسماعیلی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز سه‌شنبه (نوزدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) با حضور در مصلی امام خمینی(ره) از بخش‌های مختلف سی وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و غرفه‌های ناشران بازدید کرد. در این بازدید یاسر احمدوند؛ معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و علی رمضانی؛ سخنگو و قائم‌مقام سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و جمعی از مدیران کمیته‌های این نمایشگاه حضور داشتند. 

 

اسماعیلی با بیان اینکه سی وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اقبال خوبی از سوی ناشران روبه‌رو شده است، گفت: در این دوره از نمایشگاه علاوه بر فروش حضوری، سامانه فروش مجازی نیز برای مخاطبان و علاقه‌مندانی که به دلایلی همچون بُعد مسافت امکان حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را ندارند راه‌اندازی کردیم. پیش‌بینی می‌کنیم این نمایشگاه با استقبال خوب مخاطبان نیز روبه‌رو شود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حدود سه هزار ناشر داخلی و صد ناشر خارجی در این نمایشگاه کتاب‌های خود را عرضه کرده‌اند. در مقایسه با دوره‌های گذشته، فضا و مساحت بیشتری برای ناشران درنظر گرفته شده است و پیشرفت فیزیکی و تدریجی بناهای مصلی امام خمینی(ره) باعث شد فضاهای بیشتری را در اختیار ناشران قرار دهیم. با هماهنگی خوبی که بین بخش‌های مختلف صورت گرفته امیدوارم فردا همزمان با آغاز سی وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مردم یک رویداد پرشکوهِ فرهنگی را تجربه کنند.

 

اسماعیلی همچنین گفت: از عموم مردم فرهنگ دوست کشورمان دعوت می‌کنم با حضورشان در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ضمن خداقوت به دست‌اندرکاران فرهنگ کشور از آخرین محصولات فرهنگی کشور بازدید و خرید کنند. در کنار کارهایی که برای عرضه و فروش کتاب در این نمایشگاه تدارک دیده شده برنامه‌های فرهنگی متنوع و فضای پرنشاط با رویکرد خانواده محوری برای خانواده‌ها نیز پیش‌بینی شده است. همچنین در این نمایشگاه برای کودکان تدارک ویژه‌ای دیده‌ایم. در این دوره فضا و مساحت بیشتری نسبت به دوره گذشته به ناشران کودک و نوجوان اختصاص پیدا کرده است. 

 

وی ادامه داد: در این نمایشگاه به گروه‌های مخاطب خاص مانند دانشجویان، طلاب و استادان دانشگاه یارانه اعتباری خرید کتاب اختصاص پیدا کرده است. برای این رویداد بزرگ فرهنگی به لحاظ وسعت، حجم و میزان استقبال مخاطبان نظیری در منطقه وجود ندارد. امیدوارم این نمایشگاه به یک رویداد تاریخی فرح‌بخش و تماشایی برای همه دوستداران فرهنگ و ادب کشور ما تبدیل شود. 

 

اسماعیلی با اشاره به تعداد عناوین کتاب عرضه شده در این نمایشگاه گفت: تلاش شد تمام عناوینی که در طول سال مجوز نشر دریافت کرده‌اند امکان حضور در نمایشگاه کتاب تهران را داشته باشند. سالانه به طور متوسط بیش از نزدیک به ۱۱۰ هزار مجوز کتاب در کشور صادر می‌شود. در این نمایشگاه اغلب ناشران مهم حضور دارند و ناشرانی که امکان حضور نداشتند در بخش مجازی این نمایشگاه کتاب‌های خود را عرضه کرده‌اند. به دلیل راه‌اندازی بخش مجازی نمایشگاه کتاب، می‌توان گفت که هیچ کتاب چاپ شده‌ای نیست که امکان فروش در فضای نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را نداشته باشد. 

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیدگی به مساله کاغذ را اهتمام ویژه دولت سیزدهم دانست و گفت: آخرین جلسه کارگروه کاغذ با ریاست معاون اول رئیس جمهور یک‌شنبه (۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲)برگزار شد. مدیرعامل بانک‌ها و مدیران مجموعه‌های صنعتی تولید کاغذ برای حل مستقیم مسائل کاغذ رو به رو هم نشستند تا مسائل را حل کنند. امیدوارم سال ۱۴۰۲ جشن خودکفایی تولید کاغذ داخلی برای حوزه تحریر و نشر را پیش رو داشته باشیم. برای رسیدن به این هدف همه تدارکات انجام شده و همه برای تحقق آن مصمم هستند. قیمت تولید کاغذ داخلی نسبت به کاغذ خارجی حدود ۳۰ درصد کاهش دارد. اگر بتوانیم کاغذ با کیفیت در اختیار ناشران قرار دهیم قیمت تمام شده کتاب هم کاهش پیدا می‌کند. 

 

اسماعیلی در خصوص بازدیدکنندگان سی و‌چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: سال گذشته  حدود ۵ میلیون نفر از نمایشگاه بازدید کردند. پیش‌بینی می‌کنیم امسال با اتفاقات و تمهیدات خوبی که داشتیم نسبت به سال گذشته حدود۲۵درصد افزایش مخاطب را داشته باشیم. این رکورد تاریخی خواهد بود. 

 

محمد مهدی اسماعیلی در پایان گفت: صنعت نشر ایران در سال‌های اخیر رشد بسیار خوبی داشته است. ما در حوزه کتاب و نمایشگاه‌های کتاب حضور قوی را در منطقه داریم. در سال گذشته از جمهوری اسلامی ایران برای حضور در اکثر نمایشگاه‌های مهم منطقه دعوت شده بود. ما معتقدیم حوزه نشر از مزیت‌های مهم ما در حوزه اقتصاد فرهنگی است و نسبت به این موضوع اهتمام ویژه‌ای داریم. امیدواریم بتوانیم به بهانه نمایشگاه کتاب، دیپلماسی فرهنگی را گسترش دهیم.

 
سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز به کار کرده و  تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

سێ وتار دەربارەی ئەدەبیاتی كوردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *