خانه / اخبار و رویدادها / برترین‌ کتاب‌های تاریخی و سیاسی ۲۰۲۲ به انتخاب گاردین

برترین‌ کتاب‌های تاریخی و سیاسی ۲۰۲۲ به انتخاب گاردین

برترین‌ کتاب‌های تاریخی و سیاسی ۲۰۲۲ به انتخاب گاردین

روزنامه گاردین در آخرین روزهای سال ۲۰۲۲ برترین کتاب‌های تاریخی و سیاسی انگلیسی زبان این سال را انتخاب و معرفی کرده است.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین، برخی از مهم‌ترین و بهترین کتاب‌های تاریخی و سیاسی ۲۰۲۲ به شرح زیرند:

«قانون، نوستالژی: سیری در تاریخ بریتانیا» نوشته هانا رز وودز
آرزوی بازگشت به روزهای خوب گذشته چیز جدیدی نیست. سال‌هاست بریتانیایی‌ها برای از دست دادن هویت‌های ملی قدیمی‌، سوگوار بوده‌اند و خواستار احیای شیوه‌های زندگی ساده و بهتر شده‌اند. این کتاب، شامل تاریخ فرهنگی بریتانیاست که در سال ۲۰۲۱ آغاز می‌شود و تا سال ۱۵۳۰ به عقب بازمی‌گردد و نشان می‌دهد که هر نسلی، تخیلات و رویابافی‌های خاص خود را دارد. نویسنده به ما نشان می‌دهد تاریخ پیچیده‌تر از آن است که ما دوست داریم به خاطر بسپاریم. وودز با طرح این پرسش که چرا نوستالژی در طول صدها سال تغییر، چنین احساس پایدار و فریبنده‌ای بوده است، تاریخ را از فانتزی جدا و اسطوره‌های فراگیر درباره گذشته را بی‌اعتبار می‌کند.

«خشمی که در راه است: بر باد رفته و دروغ‌هایی که آمریکا می‌گوید» نوشته سارا چرچ‌ول
این کتاب تحلیلی فوری و مهیج از روان آمریکا از دریچه رمان پرفروش مارگارت میچل در سال ۱۹۳۶ است، رمانی که در دوران ایالت کنفدراسیون آمریکا (جمهوری جداشده و به رسمیت شناخته نشده آمریکا که از ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵ وجود داشت) و پس از آن اتفاق می‌افتد و فیلم پرفروشی در سال ۱۹۳۹ بر اساس آن ساخته شد.
کتاب با هجوم هواداران دونالد ترامپ به ساختمان کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ در حالی که پرچم‌های نبرد ایالت کنفدراسیون آمریکا را در دست دارند، آغاز می‌شود. آنطور که چرچ‌ول نشان می‌دهد، میراث رمان «بر باد رفته» عمیقا در سیاست آمریکا وجود دارد. شب قبل از اکران این فیلم در آتلانتا، جشنی در مزرعه‌ای برگزار شد که در آن یک گروه کُر کودکان سیاهپوست- با لباس برده‌ها- برای تماشاگران سفیدپوستی که ظاهرا نوستالژی دهه ۱۸۶۰ را داشتند، شعرهای معنوی خواندند: «یکی از بچه‌های سیاهپوست کوچکی که لباس برده پوشیده بودند و اشک‌ به چشمان سفیدپوستان آمریکا آورده بودند، پسری ۱۰ ساله به نام مارتین لوترکینگ جونیور بود.»

«ثروت غیرمعمول: بریتانیا و عواقب امپراتوری» نوشته کوجو کورام
این کتاب با نگاهی به اینکه چگونه ایده‌ها و ایدئولوژی‌ها می‌توانند فراتر از مرزها گسترش یابند و بازگردند، این فرض را که مستعمرات سابق بریتانیا در سراسر جهان، به دلیل ناکارآمدی ذاتی خودشان، پس از خروج بریتانیا در نابرابری و ناامنی قرار گرفتند، باطل می‌کند. در عوض، کورام به این می‌پردازد که چگونه سرمایه‌داری، بدهی و سلب دارایی‌های بریتانیا، شکل‌دهی به سرنوشت این کشورها را ادامه داد- و چگونه در یک اثر بومرنگ، همان سیاست‌های مخرب در خود بریتانیا پیش رفت.

«دفعه چهارم من، ما غرق شدیم: به دنبال پناهگاه در مرگبارترین مسیر مهاجرت جهان» نوشته سالی هایدن
رابطه پرآشوب بین جنوب و شمال جهان، موضوع اصلی این کتاب است. گزارش فوق‌العاده هایدن در این کتاب از مسیرهای مهاجرت در سراسر آفریقای شمالی، با تمرکز بر تجربه فردی او، پیش از این به درستی مورد ستایش قرار گرفته و جایزه اورول ۲۰۲۲ را برای بخش سیاسی به خود اختصاص داده است. روایت‌های به شدت شخصی هایدن، اصلاح‌کننده‌ای برای گفتمان اغلب غیرانسانی است که بر بحث مهاجرت در کشورهای ثروتمند سایه انداخته است.

«پرده و دیوار: سفری نوین در امتداد مرزهای جنگ سرد اروپا» نوشته تیموتی فیلیپس
این کتاب، پرده آهنی قدیمی از کرکنس در شمال یخ‌زده نروژ، دور بالتیک، از راه آلمان و بالکان تا نخجوان در آذربایجان را دنبال می‌کند. نتیجه این سیر و سیاحت، سفرنامه‌ای جذاب با داستان‌های تاریخی شگفت‌انگیز در هر فصل است.

«محاصره خانه سلطنتی: داستان یک جنگ شهری» نوشته جسی چایلدز
این کتاب، داستان جذابی از یک خانه سلطنتی است که در مقابل سرگردها مقاومت می‌کند. بین سال‌های ۱۶۴۳ و ۱۶۴۵ خانه بیسینگ در همپشایر انگلستان، سه بار محاصره شد. برای اعضای مجلس شورای اسلامی، این خانه نماد هر چیزی بود که در انگلستان اشتباه بود: این خانه بزرگ‌ترین اقامتگاه خصوصی در کشور، سنگر سلطنت‌طلبی و افراط بود. صاحب آن، مارکز وینچستر، تمام شرایط تسلیم را رد کرد.
این کتاب، داستان این درگیری‌ها را روایت و تجربه مردان، زنان و کودکانی را که در آتش متقابل گرفتار شده‌اند، بازگو می‌کند.

«چگونه در برابر دیکتاتور بایستیم» نوشته ماریا رسا
در ما ترس‌های زیادی درباره آینده سیاسی وجود دارد و در عین حال، نشانه‌هایی از امید. کتاب «چگونه در برابر دیکتاتور بایستیم» پاسخ‌هایی برای هر دو وضعیت دارد. رسا، روزنامه‌نگار فیلیپینی که در سال ۲۰۲۱ جایزه صلح نوبل را به خاطر گزارش‌هایش در مواجهه با آزار و اذیت رژیم رودریگو دوترته دریافت کرد، کتابی پرانرژی نوشته است که بخشی از آن، خاطرات، بخشی تاریخ مدرن فیلیپین و بخشی دیگر، اخطار به ارتش است. رسا هشدار می‌دهد: «قبل از اینکه بهتر شود، بدتر می‌شود.» با این حال، خلوص هدف و شجاعت او در این کتاب، الهام‌بخش است.

«متقاعدکنندگان: برنده شدن قلب‌ها و ذهن‌ها در عصر جدا افتادن» نوشته آناند گیرداراداس
نویسنده این ایده را به چالش می‌کشد که در آمریکا شکافی غیرقابل ترمیم در موضوعاتی مانند نژاد و سیاست وجود دارد. در مقابل او به ماجراهایی توجه می‌کند که نشان می‌دهد چگونه فعالان و سیاستمداران سعی کرده‌اند با افرادی ارتباط برقرار کنند که از قبل با آنها هم‌نظر نیستند. نویسنده این کتاب درباره درجات مختلف موفقیت در مطالعات موردی خود، صریح است و تاکید دارد که هیچ پاسخ دقیقی وجود ندارد. این کتاب، یک راهنمای آموزشی نیست، بلکه کاوشی متفکرانه درباره امکانات و محدودیت‌های ارتباط و تغییر است.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

دیوانی مەولود ئۆغۆز (لیریکا بەربانگ) بڵاوکرایەوە

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *