خانه / اخبار و رویدادها / ششمین نمایشگاه کاغذ و مقوا تیر‌ماه ۱۴۰۲ برگزار می‌شود

ششمین نمایشگاه کاغذ و مقوا تیر‌ماه ۱۴۰۲ برگزار می‌شود

ششمین نمایشگاه کاغذ و مقوا تیر‌ماه ۱۴۰۲ برگزار می‌شود

ششمين نمايشگاه تخصصی بين‌المللی كاغذ، مقوا، كارتن، فرآورده‌های سلولزی و ماشين‌آلات مربوطه ۱۴ تا ۱۷ تیر ۱۴۰۲ در محل دائمی نمايشگاه‌های بين‌المللی تهران برگزار خواهد شد.
اگر بخواهیم نگاهی به سهم بازار کتاب‌های فلسفه و منطق داشته باشیم بر اساس آمار منتشر شده توسط موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، هزار و ۶۸۳ عنوان کتاب در تابستان ۱۴۰۱ منتشر شده که با توجه به چاپ هزار و ۸۹۶ عنوان کتاب در تابستان سال گذشته ۵ درصد کاهش داشته است. حوزه فلسفه و منطق با اختصاص ۷ درصد سهم از بازار نشر ایران در رتبه هفتم قرار گرفته است.
خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) سال ۳۷۰ قبل از میلاد، آتن، در یک روز معمولی، مردی شوریده‌حال در میانه آگورا در حال معرکه‌گیری است. از شهروندان آتنی سوال می‌پرسد و جوابشان را با سوال دیگری ادامه می‌دهد. یکی از شهروندان آتنی در میانه میدان می‌گوید: «عدالت چیز خوبی است.» بلافاصله مرد شوریده می‌پرسد: «عدالت چیست؟ شرافت، فضیلت، اخلاق و وطن‌پرستی که از آن مدام صحبت می‌کنی، چیست؟» همه این‌ها سوالاتی هستند که سقراط از شهروندان یونانی می‌پرسید. او از مردم می‌خواست بیشتر فکر کنند. جمله معروف سقراط این بود: «دانم که ندانم!»

فلسفه در نظر برخی از فیلسوفان باید از دسترس مردم عادی دور باشد و برای این حرفشان دلایل بسیاری دارند. اما به همان نسبت، هستند فیلسوفانی که فلسفه را از برج عاج پایین کشیده‌ و به متن زندگی روزمره آورده‌اند. اتفاقی که موافقان و مخالفان خودش را دارد. برای وارد کردن فلسفه در بطن زندگی تالیف و ترجمه کتاب ابزار خوبی است. در گزارش زیر نگاهی به بازار کتاب‌های فلسفی در تابستان ۱۴۰۱ داشته‌ایم.

براساس اطلاعات ویژه‌نامه آیینه نشر موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، طی سه ماه دوم امسال در تابستان سال جاری ۱۸ هزار و ۸۷۵ عنوان کتاب منتشر شده، درحالی که تابستان گذشته، ۱۹ هزار و ۶۴۲ عنوان کتاب منتشر شده و براساس آمار، ۴ درصد کاهش داشته است.  نگاهی به شمارگان کتاب‌ها در تابستان سال جاری نشان می‌دهد که کتاب‌ها  در شمارگان ۱۵ میلیون و ۲۴۰ هزار و ۱۲۶ نسخه منتشر شده‌اند و این آمار در تابستان سال گذشته، ۱۶ میلیون و ۵۴۶ هزار و ۶۲۹ نسخه بوده که نشانگر ۸ درصد کاهش شمارگان است.

حال در این میان اگر بخواهیم نگاهی به سهم بازار کتاب‌های فلسفه و منطق داشته باشیم بر اساس آمار منتشر شده توسط موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، هزار و ۶۸۳  عنوان کتاب در تابستان ۱۴۰۱ منتشر شده که با توجه به چاپ هزار و ۸۹۶ عنوان کتاب در تابستان سال گذشته ۵ درصد کاهش داشته است. حوزه فلسفه و منطق با اختصاص ۷ درصد سهم از بازار نشر ایران در رتبه هفتم قرار گرفته است.

وضعیت نشر موضوع «فلسفه و منطق» در بازار کتاب ایران
به اعتبار آمار‌های بانک اطلاعاتی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، در زیر شاخه «مابعدالطبیعه، معرفت شناسی و … » ۱۷۵ عنوان کتاب منتشر شده که از این تعداد ۷۱ عنوان کتاب تالیف و ۱۰۴  عنوان کتاب ترجمه بوده است. همچنین ۹۹ عنوان کتاب چاپ اولی و ۷۶ عنوان کتاب تجدید چاپی داشته ایم. در این بخش مشاهده می‌شود که غلبه با آثار ترجمه‌ای است. اما در حوزه «فلسفه قدیم، قرون وسطی، شرق و فلسفه جدید غرب» ۱۴۱ عنوان کتاب منتشر شده که از این تعداد ۷۰ عنوان تالیف، ۷۱ عنوان ترجمه، ۶۷ عنوان چاپ اول و ۷۴ عنوان تجدید چاپ است. در زیر شاخه «اخلاق» ۹۰ عنوان کتاب منتشر شده که بر اساس این آمار ۵۱ عنوان کتاب تالیف، ۳۹ عنوان ترجمه، ۶۲  عنوان چاپ اول و ۲۸ عنوان تجدید چاپ بوده است. در زیر شاخه «منطق» ۱۳ عنوان کتاب منتشر شده که از این تعداد ۷ عنوان تالیف، ۶ عنوان ترجمه، ۹ عنوان کتاب چاپ اول و ۴ عنوان تجدید چاپ است. نکته حائز اهمیت در این بخش ضعف کمی و کیفی منطق در این زیر شاخه است. 

از سوی دیگر با نگاهی به این آمار متوجه می‌شویم که با توجه به اختصاص ۴۲ درصد سهم از بازار کتاب‌های فلسفه و منطق به مباحث «مابعدالطبیعه، معرفت شناسی و …»؛ «فلسفه قدیم، قرون وسطی، شرق و فلسفه جدید غرب»، «اخلاق» و «منطق» با ۳۴ درصد، ۲۱ درصد و ۳ درصد در جایگاه‌های بعدی قرار گرفتند. 

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

سێ وتار دەربارەی ئەدەبیاتی كوردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *