خانه / اخبار و رویدادها / نویسنده و پژوهشگر سقزی دار فانی را وداع گفت

نویسنده و پژوهشگر سقزی دار فانی را وداع گفت

نویسنده و پژوهشگر سقزی دار فانی را وداع گفت

عمر فاروقی از نویسندگان و پژوهشگران نام آشنای سقز و کردستان دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کردستان، استاد عمر فاروقی در سال ۱۳۲۵ در یکی از روستاهای بخش سرشیو سقز متولد شد و بیشتر عمر خود را به تالیف کتاب‌ها و نوشتن مقالات متعدد پرداخت.

کتاب‌های این نویسنده شهیر کُرد در دو حوزه ادبیات و تاریخ دسته‌بندی می‌شوند. او صاحب تالیفات ارزشمندی در حوزه‌های مختلف بود و آنچه این نویسنده و مترجم برجسته کُرد به‌عنوان مورخ برجا مانده است از معتبرترین منابع برای تحقیق درباره  کردستان و به‌ویژه شهر سقز به شمار می‌رود؛ ازجمله مشاهیر کرد به شمار می‌آید. 

از فاروقی حدود ۲۰  عنوان کتاب چاپ شده است که بیشتر در حوزه تاریخ و ادبیات دسته بندی می‌شوند و از معتبرترین منابع برای تحقیق درباره کردستان و به‌ویژه سقز به شمار می‌روند، از این میان می‌توان مجموعه شعر بانگه واز، ریگای ژیان، نگاهی به تاریخ و فرهنگ کردستان، پنجاه سال مبارزه در کرستان، تذکره سادات و صلحا، سردار دانا و… را نام برد.

علی‌اصغر دریایی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان نیز در پیامی درگذشت این نویسنده، پژوهشگر و نمایشنامه‌نویس نامدار سقزی را تسلیت گفت.

در پیام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان آمده است:

«اردیبهشت ماه سال جاری همراه با جمعی از هنرمندان و فعالان فرهنگی شهر سقز با مرحوم عمر فاروقی نویسنده، پژوهشگر و نمایشنامه‌نویس نامدار سقزی در منزل ایشان دیدار و عیادت و از نزدیک با افکار و اندیشه‌های ارزشمند مرحوم فاروقی آشنا شدم. بی‌نهایت از این دیدار و بودن با این نویسنده فرزانه احساس خوشحالی کردم. تا پاسی از نیمه شب از سخنان و خاطرات دوران زندگی فرهنگی این پژوهشگر تاریخ کردستان و شهر سقز بهره‌مند شدم.

هم‌اکنون با دلی پر از حسرت و تاسف از درگذشت این فرزانه عرصه فرهنگ کردستان غمگین شدم. ضمن تسلیت به خانواده گرامی ایشان، این ضایعه دردناک را به جامعه فرهنگ و هنر شهرستان سقز و استان کردستان تسلیت عرض می‌نمایم.»

پیکر این نویسنده و پژوهشگر برجسته سقزی که چهارشنبه شب ۴ آبان‌ماه ۱۴۰۱ در شهر سقز دارفانی را وداع گفت، پنجشنبه به خاک سپرده می‌شود.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

داوران چهارمین جشنواره مطبوعات کردستان مشخص شدند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *