خانه / اخبار و رویدادها / زمینه توسعه صادرات صنعت چاپ محقق می‌شود

زمینه توسعه صادرات صنعت چاپ محقق می‌شود

زمینه توسعه صادرات صنعت چاپ محقق می‌شود

یاسراحمد‌وند در بازدید از بیست‌و‌نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی چاپ گفت: تلاش می‌کنیم با رفع مشکلات و دغدغه‌های فعالان صنعت چاپ مثل بحث واردات دستگاه‌ها، نوسازی ماشین‌آلات این حوزه و ارائه تسهیلات ارزان، زمینه توسعه صادرات این صنعت محقق شود.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یکشنبه(یکم‌ آبان‌ماه) از بیست‌‌و‌نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی چاپ و بسته‌بندی تهران بازدید کرد. در این بازدید علی رمضانی، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران؛ محمدحسین ظریفیان، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی؛ اسماعیل جانعلی‌پور، مدیرکل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌‌های فرهنگی معاونت امور فرهنگی، محمدعلی مرادیان، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و امین کمالوندی، مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی، احمدوند را همراهی می‌کردند.
 
در ابتدای این بازدید، احمدوند با حضور در ستاد اجرایی نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی تهران و گفت‌وگو با فعالان این صنعت، طی سخنانی گفت: امیدوارم فعالیت در بخش‌های مختلف این صنعت توسعه پیدا کند، نکته‌ قابل توجه بحث واردات دستگاه‌های چاپ، نوسازی ماشین‌آلات این حوزه و ارائه تسهیلات ارزان از دغدغه‌های فعالان این حوزه به شمار می‌آید.
 
وی ادامه داد: از دیگر دغدغه‌ فعالان این حوزه می‌توان به حمایت در حوزه‌های بیمه و مالیاتی اشاره کرد. در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش می‌کنیم موانع موجود در این حوزه را برطرف کنیم.
 
احمدوند با اشاره به تلاش‌های اداره کل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پیگیری مسائل و دغدغه‌های صنف، افزود: در این میان اداره کل با همکاری اعضای صنف در شورای سیاستگذاری و کمیته‌های فعال پیگیر حل مشکلات و مسائل این حوزه هستند، در حوزه آموزش و پژوهش نیز اقدامات قابل توجهی انجام شده است. امیدواریم با همکاری همه این حوزه‌ها زمینه توسعه صادرات این صنعت محقق شود؛ معتقدم این موضوع دست‌یافتنی است و آینده روشنی پیش روی این صنعت دیده می‌شود.
 
احمدوند به حضور مدیران معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این بازدید اشاره کرد و گفت: این حضور نشان‌دهنده اهتمام این وزارتخانه برای رفع مشکلات صنعت چاپ برای رفع مشکلات این حوزه است؛ امیدواریم همدل و همراهی وجود داشته باشد و به رفع موانع موجود در این صنعت کمک کنیم.
 
باید بازارهای منطقه را در اختیار بگیریم
در ادامه این دیدار، احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران، گفت: امسال بعد از پایان شیوع بیماری کرونا، آمار مشارکت در برگزاری نمایشگاه به دوران قبل کرونا برگشت؛ علاوه‌بر ۳۰۸ شرکت حاضر، ۲۳۰ شرکت نیز به‌دلیل تامین نشدن فضای کافی در نمایشگاه امکان حضور در این رویداد را پیدا نکردند. 
 
وی افزود: یکی از اتفا‌ق‌های قابل توجه نمایشگاه امسال، عرضه ماشین‌های روز دنیا در حوزه خدمات پس از چاپ است که همه این دستگا‌ه‌ها، نصب شد‌ه‌اند و این موضوع برای مخاطبان و صنعتگران بسیار خوب است.
 
ابوالحسنی در ادامه به موضوع صادرات محصولات چاپی اشاره کرد و گفت: اکنون فعالان صنعت چاپ برای صادرات کالاهای خود از بسیاری مزیت‌های رقابتی در مقایسه با فعالان کشور ترکیه محروم هستند. فعالان صنعت چاپ ترکیه در ابتدای کار، ۱۳ درصد مشوق صادراتی دارند و به همین دلیل است که ۴۵ درصد بازار چاپ منطقه را در اختیار آن‌هاست. 
 
وی تاکید کرد: صنعت چاپ کشور فقط با تولیدات داخلی رونق نمی‌گیرد؛ بلکه باید زمینه‌ای فراهم شود که بازارهای منطقه را در اختیار بگیرد؛ بنابراین برخی قوانین و بروکراسی‌های اداری باید تسهیل و شرایط کار بهتر شود.
 
ابوالحسنی همچنین به موفقیت فعالان صنعت چاپ در بخش تولید لیبل اشاره کرد و ادامه داد: ماشین‌های این حوزه به‌روز و مدرن و همه دستگاه‌هایی که در کشور وجود دارد از جدیدترین ماشین‌ها هستند. در حوزه مواد اولیه از مواد داخلی استفاده می‌شود و همین موضوع به موفقیت در بخش لیبل کمک کرده است.
 
وی در ادامه درباره مشکل سرمایه در گردش چاپخانه‌داران گفت: امروزه به دلیل قیمت بسیار بالای دستگاه‌های چاپ، سرمایه‌گذاری در صنعت چاپ توجیه اقتصادی ندارد؛ به همین دلیل بخش زیادی از فعالان این حوزه به ورود دستگاه‌های قدیمی به کشور مجبور می‌شوند. در ادامه نیز معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بازدید از سالن‌های ۳۸ و ۳۵ بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی چاپ و بسته‌بندی پرداخت. وی در این حضور از غرفه‌های این رویداد از‌جمله «آسان‌پک»، «نقش الماس»، «افق»، «سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا»، «شرکت چوب و کاغذ مازندران»، «قالب‌سازی بابک» بازدید کرد و از نزدیک در جریان مشکلات و دغدغه‌های فعالان این حوزه قرار گرفت.

بیست‌ونهمین دوره نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی تهران تا ۲ آبان‌ماه از ساعت ۸ تا ۱۵ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپا است‌.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

دیوانی مەولود ئۆغۆز (لیریکا بەربانگ) بڵاوکرایەوە

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *