نشست فعالان صنعت چاپ با مدیرکل دفتر صنایع سلولزی و چاپ وزارت صمت
رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران و جمعی از مدیران چاپخانهها با مدیرکل دفتر صنایع سلولزی، چاپ و نوشتافزار وزارت صمت بازدید کردند، در این دیدار با تاکید بر اینکه چاپ، وجه صنعتی پررنگی دارد، موضوعاتی چون وجه صنعتی صنعت چاپ و لزوم بهرهمندی از تسهیلات این حوزه مطرح شد.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران و تنی چند از مدیران چاپخانهها با مونا ابروفراخ، مدیرکل دفتر صنایع سلولزی، چاپ و نوشت افزار وزارت صمت در تالار اجتماعات وزارت صنعت معدن و تجارت دیدار و گفت و گو کردند.
این نشست در پی رایزنی مدیر اتحادیه با مسئولان وزارت صمت برای بررسی مشکلات واحدهای فعال در حوزه چاپ و بستهبندی چهارشنبه (۳۰ شهریور) انجام شد.
در ابتدای این نشست، احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران در سخنانی گفت: در حالیکه براساس قانون، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی صنعت چاپ در کشور است؛ اما شاهد هستیم این متولی، دغدغهای جز نشر ندارد. اگر عملکرد یکساله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت جدید را بررسی کنید، متوجه این موضوع میشوید.
وی ادامه داد: اساسا ساختار و ظرفیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این اجازه را نمیدهد که متولی صنعتی باشد که محصولاتش، تکمیلکننده حلقه تولید در سایر صنایع است.
ابوالحسنی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روزگاری که بهعنوان متولی چاپ تعیین شد، مربوط به زمانی است که بخش بزرگی از چاپ را نشر تشکیل میداد، افزود: امروزه کمتر از ۵ درصد صنعت چاپ به نشر اختصاص دارد؛ بهعنوان مثال در بزرگی صنعت چاپ همین کافیست که بدانیم سرمایه و گردش مالی سالانه همین چند چاپخانهداری که امروز در این نشست حضور دارند؛ چندین برابر کل بودجه سالانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی تاکید کرد: قابل پذیرش نیست؛ صنعتی که در تولید کل صنایع کشور تاثیرگذار است؛ زیرمجموعه واحد اداری(دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) قرار گیرد که بودجه سالانه آن کمتر از رقمی است که اهالی صنعت چاپ تهران برای برپایی یک مراسم ملی(روز ملی صنعت چاپ) هزینه میکنند.
در ادامه این نشست، مونا ابرو فراخ، مدیرکل دفتر صنایع سلولزی، چاپ و نوشتافزار وزارت صمت نیز در سخنانی، عنوان کرد: برای اینکه چاپ بهعنوان یک صنعت مورد حمایت و برنامهریزی وزارت صمت قرار گیرد؛ باید در ابتدا مشخص شود که آیا وزارت صمت، چاپ را صنعت تلقی میکند یا خیر، اتفاقاً وزارت صمت و شخص وزیر این وزارتخانه، به چاپ بهعنوان یک صنعت نگاه میکنند.
وی افزود: به واسطه این نگاه است که دفتر صنایع سلولزی و چاپ در وزارت صمت تشکیل شده است، در این میان نخستین اتفاق خوبی که برای فعالان صنعت چاپ روی داده، این است که با توجه به مشکلات و مطالبات زیادی که در حوزه چاپ وجود دارد؛ وزارت صمت پذیرفته است، چاپ وجهه صنعتی پررنگی دارد و باید به این وجهه در برنامهریزیها، توجه شود.
ابروفراخ با اشاره به نشست با وزیرصمت و معاون حقوقی این وزارتخانه توضیح داد: در این دیدار مستنداتی مبنی بر اینکه چاپ یک صنعت است را ارائه کردیم و وزیر صمت نیز دستور پیگیری جدی دادند. معتقدیم، چاپ یک صنعت پیشران است که باید زیرمجموعه وزارت صمت قرار گیرد، اما به لحاظ محتوایی باید همچنان زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.
وی تاکید کرد: در این زمینه نتایج تلاشها و پیگیریهای وزارت صمت در این خصوص را در زمان مناسب به اطلاع صنف چاپ خواهیم رساند.
به گزارش ایبنا؛ در این نشست اسکندر خمسهپور، میریونس جعفری، رضا منصوری، علیقلی اعظمی، سیدعزیزاله نصرالهی، جلیل غفاری رهبر، بابک عابدین، داود مهرعلیان، سیدرضا کروبی، محمدحسین اسکویی، علی مخزن، مهرداد نباتچیان، سیدعطااله حسینی، سعید حاجیلو، مهدی حاجیلو، حمیدرضا طاهری آشتیانی، محمود ذوالفقاری، امیرهومن محمدی، علی نجفی، سعید شکوهی کتابچی، مجید شکوهی کتابچی، دلیری، حمید صفری، سیدهاشم احمدی، مصطفی پورشب، محمدرضا روح و روان، مجیدرضا اسماعیلزاده، بیژن گلستانیان، مهرشاد گلستانیان، سعید علیان و احمد ابوالحسنی حضور داشتند.