خانه / اخبار و رویدادها / آیین گرامیداشت روز ملی صنعت چاپ در کردستان برگزار شد

آیین گرامیداشت روز ملی صنعت چاپ در کردستان برگزار شد

آیین گرامیداشت روز ملی صنعت چاپ کردستان برگزار شد

با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی و چاپخانه داران آیین گرامیداشت روز ملی صنعت چاپ و تجلیل وقدردانی از فعالان عرصه چاپ ونشر استان کردستان برگزار شد

به گزارش پایگاه خبری خانه کتاب کردی، عیسی فلاحی سرپرست معاونت فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان ضمن تبریک و تهنیت روز ملی صنعت چاپ و گرامیداشت یاد و خاطره خانواده علاقبند بهرامی اولین های صنعت چاپ کردستان ، اظهار داشت: با وجود مشکلات شیوع کرونا و تحریم های ظالمانه استکبار جهانی بر علیه کشور عزیزمان ایران، صنعت چاپ کردستان با قدرت و توان مضاعف به فعالیت فرهنگی خویش ادامه داده اند.

وی افزود: گرانی کاغذ و مواد مورد نیاز صنعت چاپ موجب شده است که ادامه کار در این صنعت بسیار سخت شود، ضروری است با وجود این مشکلات قدردان همت و تلاش شما چاپخانه داران استان کردستان باشیم.سرپرست معاونت فرهنگی ارشاد کردستان اضافه کرد: ارگان ها و ادارات وسازمان های دولتی و غیر دولتی بایستی متقاعد شوند که اقلام چاپی خویش را در استان و با امکانات موجود در استان انجام دهند و از سفارش کار در استان های همجوار جداً خودداری کنند.
ایشان ضمن اشاره به ۶۵ مجوز رسمی برای فعالیت چاپخانه ها در سطح استان اذعان داشت: از فعالان فرهنگی و هنری نیز تقاضامندم که کتب خویش را برای چاپ به چاپخانه های استان واگذار کنند و از سوی دیگر چاپخانه ها نیز با تعامل و هم افزایی در این عرصه درخواست های ادارات و نهادهای دولتی و غیر دولتی را در اسرع وقت انجام دهند تا مشتری های این عرصه جذب شوند.

خروج اقلام چاپی از کردستان به استان های همجوار متوقف شود.

ناصر رحیمیان مدیر چاپخانه معلم سنندج که سالهاست در این عرصه فعالیت می کند نیز در آیین گرامیداشت روز ملی صنعت چاپ و تجلیل وقدردانی از فعالان عرصه چاپ ونشر استان کردستان، گفت: خروج اقلام چاپی از استان کردستان به استان های همجوار متوقف شود تا چاپخانه ها بتوانند به حیات خود ادامه دهند.

وی افزود: از اینکه در این روز گرامی از خانواده علاقبند بهرامی که من سالها در خدمت ایشان تلمذ کرده ام تجلیل وقدردانی می شود بسیار خوشحالم.

مدیر چاپخانه معلم سنندج گفت: صنعت چاپ یک فعالیت فرهنگی است که نیاز به سرمایه گذار هنگفتی دارد، اگر عشق وعلاقه به این صنعت و کار فرهنگی نبود هرگز چاپخانه ای در کردستان ایجاد و راه اندازی نمی شد. زیرا با این حجم زیاد سرمایه برای راه اندازی چاپخانه ای لازم است هر کجای دیگر می توان دهها برابر سود کرد.

ایشان اذعان داشتند: امکانات ماشینی صنعت چاپ کردستان ضعیف و به روز نیستند، ماشین های چاپی کردستان اکثرآً یک فعالیت چاپ را انجام می دهند اما در استان های دارای امکانات بیشتر همه فعالیت های چاپی را یک دستگاه با امکانات و بسیار ظریفتر انجام می دهد.

رحیمیان در بخشی دیگر از کمبود ها ونارسایی های صنعت چاپ کردستان گفت: کارهای چاپی در حجم وسیع به دلایل اتوماسیون اداری، فضای مجازی و دولت الکترونیک بسیار کم شده است.

وی اذعان داشت: در حال حاضر معضلی که برای چاپخانه های ایجاد شده است سفارش اقلام چاپ از طریق سامانه است که اکثراً به خارج از استان می رود، ما درخواست می کنیم چاپخانه داران جلسه هم اندیشی با استاندار فرهنگ دوست داشته باشیم تا این مشکلات را با ایشان در میان بگذاریم.

ایشان یکی از دیگر از مشکلات موجود در چاپخانه ها را حمایت های غیر منطقی اداره کل، تعاون و امور اجتماعی می داند و اظهار داشت: شغل های چاپخانه ها صنعتی است لذا برای آموزش یک نفر صنعتکار چاپی بایستی سالها سرمایه گذاری نمود تا تبدیل به کارگر حرفه ای چاپخانه شود اما اداره کار با حمایت های غیر منطقی موجب می شود کارگران حرفه ای و عوامل فنی چاپخانه ها را به سادگی از دست بدهیم.

مدیرچاپخانه معلم سنندج که در حوزه حمایت از ورزشکاران و باشگاهداری ورزشی نیز فعالیت های عام المنفعه چشم گیری دارد، عنوان کرد: شغل فرهنگی چاپخانه داری می طلبد در عرصه های اجتماعی نیز فعال باشیم، لذا ما در چاپخانه معلم نه تنها از ورزشکاران مدال آور حمایت می کنیم بلکه در عرصه باشگاه داری در تنیس روز میز و فوتسال دارای تیم های موفق و رتبه کشوری هستیم.

 

در پایان این مراسم از خانواده علاقبند بهرامی اولین چاپخانه دار استان کردستان و مدیران چاپخانه های فعال در سطح استان با اهدای لوح تقدیر و هدیه نقدی تجلیل وقدردانی شد.

خبرنگار: ماجد رموزی

 هر نوع بازنشر این متن با ذکر منبع «سایت خانه کتاب کردی” مجاز است.


درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

دیوانی مەولود ئۆغۆز (لیریکا بەربانگ) بڵاوکرایەوە

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *