خانه / اخبار و رویدادها / لایحه جامع روزنامه نگاری در کمیسیون فرهنگی دولت به تصویب رسید

لایحه جامع روزنامه نگاری در کمیسیون فرهنگی دولت به تصویب رسید

آیین گرامیداشت روز خبرنگار صبح امروز ۲۳ مردادماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت معدن و تجارت،حجت‌الاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فرشاد مهدی‌پور معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی مدیر موسسه اطلاعات، محمود شالویی دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود سالاری معاون امور هنری، مهدی عرفاتی دبیر شورای‌ اطلاع‌رسانی‌ دولت‌ و مدیرعامل ایسنا، ایمان شمسایی مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی، مجید زین‌العابدین مدیرعامل بنیاد رودکی، محسن حدادی مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع‌رسانی، گیتا علی‌آبادی مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها و شماری از خبرنگاران و اهالی فرهنگ و رسانه در تالار وحدت تهران برگزار شد.

*لایحه جامع روزنامه نگاری در کمیسیون فرهنگی دولت به تصویب رسید*

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، طی سخنانی گفت: همواره طی یکسال گذشته در تلاش بوده ایم تا مشکلات قدیمی و کهنه اهالی رسانه را حل و فصل کنیم که بر همین اساس، لایحه جامع روزنامه نگاری را در کمیسیون فرهنگی دولت به تصویب رسانده ایم و امیدواریم با تصویب نهایی این لایحه در هیات دولت و مجلس شورای اسلامی شاهد تحول اساسی در عرصه روزنامه نگاری و رفع تمامی موانع و مشکلات پیش روی اهالی رسانه باشیم.

وی همچنین به بسته حمایتی دولت مردمی ویژه خبرنگاران اشاره کرد و افزود: رییس جمهور در این خصوص در ۱۳ بند دستور ویژه داده تا بتوانیم با وزارتخانه های مختلف تفاهم نامه های اجرایی آن را به سرانجام برسانیم.

اسماعیلی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره خبرنگاران و روزنامه نگاران فقید گفت: شخص رئیس جمهور انقلابی و مکتبی همواره اهتمام ویژه ای نسبت به رفع مشکلات اهالی رسانه دارد و در جلسه اخیر هیات دولت از جایگاه خبرنگاران تجلیل ویژه‌ای به عمل آوردند.

*تقدیر وزیر فرهنگ از وزرای صمت، ارتباطات و اقتصاد*

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش پایانی سخنان خود به اهتمام سایر وزارتخانه‌ها برای تجلیل از اهالی رسانه اشاره کرد و گفت: از وزرای محترم ارتباطات، صمت و اقتصاد بابت اجرای تفاهم‌نامه بسته حمایتی از خبرنگاران و تدارک هدایایی جهت تجلیل از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران قدردانی می کنم و بزودی جزییات این هدایا از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ اطلاع‌رسانی خواهد شد.

*وام ۵۰ میلیون تومانی خرید لوازم خانگی ایرانی برای خبرنگاران در نظر گرفته شده است*

در بخش دیگری از این مراسم سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه وام ۵۰ میلیون تومانی خرید لوازم خانگی ایرانی برای خبرنگاران در نظر گرفته شده است، گفت: مهمترین موضوعی که باید با آن مواجه شویم، شیوه حکمرانی است. کیفیت رسانه‌ها بر کیفیت حکمرانی تاثیر دارد. اگر رسانه‌ها به موضوعات سطحی و حاشیه‌ای وارد شوند، باعث می‌شوند حکمرانان هم در فضای سطحی بمانند. اما اگر رسانه‌ها کیفی و عمیق باشند و به مسایل اصلی کشور متمرکز شوند، آن وقت افرادی که در سمت حکمرانی باشند و توانمند نباشند خیلی فرصت ماندن پیدا نمی‌کنند و یا آن‌ها هم بر موضوعات اصلی متمرکز می‌شوند.

وزیر صمت اظهار کرد: مدیران زیادی دیده‌ام که کارشان را با رسانه‌ها تنطیم‌ می‌کنند. پس شما رسانه‌ها هم شریک ما در حکمرانی هستید. اگر شما دقیق و حرفه‌ای عمل کنید ما هم حرفه‌ای عمل می‌کنیم و اگر به حاشیه بروید ما هم به حاشیه می‌رویم.

به گفته وی یکی از نکاتی که می‌تواند رسانه را حرفه‌ای و عمیق کند، این است که آدم‌های حرفه‌ای مرجع تحلیل اخبار شوند. یک نظام حرفه‌ای در نظام رسانه‌ای شکل بگیرد. اگر رسانه‌ای خبر حاشیه‌ای و شایعه منتشر می‌کند توسط خود رسانه‌ها کنار زده شود. هر چقدر خبرنگاران دقیق‌تر کار کنند قطعا در حل مسایل کشور موثر است‌.

*اهالی خبر و رسانه باید از امنیت شغلی بیشتری برخوردار شوند*

فرشاد مهدی پور معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار کرد: مصادف شدن روز خبرنگار با عاشورای حسینی فرصتی برای یادآوری روایت اول ایثار و فداکاری و عشق و انسانیت است که همگی از درس‌های عاشورا هستند. روایت اول یادآور می‌شود که این مسیر میراثی از حضرت زینب(س) است که تاکنون ادامه داشته است.
وی ادامه داد: تلاش ما در معاونت مطبوعاتی متمرکز بر مقطع ابتدایی تولید محتوا و روایت اول یعنی خبرنگاران و کنشگرانی است که می‌توانند روایت اول را داشته باشند و به‌هم‌ریختگی و آشفتگی جنگ نرم را بهبود بخشند.

معاون مطبوعاتی در ادامه تاکید کرد: اهالی خبر و رسانه باید از امنیت شغلی بیشتری برخوردار شوند، همواره تلاش ما در راستای این هدف بوده است. بسته حمایتی مطرح شده توسط رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بخش دیگری از این حمایت‌هاست.

مهدی‌پور افزود: ما خانواده مطبوعات را به سمت سامانه جامع رسانه‌ها هدایت کردیم تا تمامی خدمات را به طور شفاف در اختیار فعالان این حوزه قرار دهیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر موفق شویم که ریل‌گذاری در این مسیر را اصلاح کنیم، قدم بزرگی را در راه ارتقای جایگاه خبرنگارانی که روایت اول را دارند، برداشته‌ایم.

گفتنی است، بیان برخی دغدغه‌ها و مشکلات خبرنگاران از سوی نمایندگان صنوف مختلف رسانه‌ای، تجلیل از خانواده خبرنگاران فقید، تجلیل از مقام «شیرین ابوعاقله» و اجرای آیین تعزیه خوانی و مراسم سنج و دمام از بخش‌های دیگر آیین بزرگداشت روز خبرنگار امسال با عنوان «روایت اول» بود.

منبع خبر: سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

دیوانی مەولود ئۆغۆز (لیریکا بەربانگ) بڵاوکرایەوە

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *