جلسە نقد و بررسی آخرین انار دنیا نوشته بختیار علی نویسنده کورد با حضور جمعی از منتقدین ادبی و معلمان کورد در سالن اجتماعات معلم در تکاب برگزار شد.
پژوهشسرای دانشآموزی آموزش و پرورش شهرستان تکاب،با حضور جمعی از منتقدین ادبی و معلمان کورد این شهرستان جلسه نقد و بررسی رمان آخرین انار دنیا را برگزار کرد.
جلسه با اجرای محمد زوار و قرائت بخشهایی از رمان به زبانهای کوردی و فارسی آغاز شد. محمد زوار شاعرانگی زبان روایی رمان را مورد تأکید قرار داد و سرکارخانم سرحدی، مفهوم عشق در جهان محمد دلشیشه را بررسی نمود.
در پنل نخست، دکتر رضا مدنی به بررسی رنگ، اسطوره و عرفان شرقی و نمادشناسی آیینی و خاورمیانهای در رمان آخرین انار دنیا پرداخت و سرکار خانم سوسن نقدی، راجع به شخصیت پردازی، فضاسازی و چگونگی تبدیل مصائب یک ملت به ژانر رمان، مطالبی را مطرح کرد.
در پنل دوم سرکار خانم کژال صالحی در مطالبی با عنوان «آخرین انار دنیا و آرمانشهر موهوم»، به تحلیل محتوای رمان پرداخت و از منظر نشانهشناسی هویت و ابعاد معرفتی رمان را تشریح کرد. سرکارخانم فرجی در مورد سبک روایی و رنج بشری مطلب خود را ارائه داد.
دکتر یحیی زریننرگس، رمان را از منظر رنج کامویی و کارکرد شاعرانگی فلسفه نیچه بررسی و از منظر فلسفی به دسته بندی شخصیتهای رمان پرداخته و با نگاهی به روانکاوی فروید, به خوانشی از رموز پنهان در تکرار سه گانەهای موجود در آخرین انار دنیا پرداخت.
دکتر کیومرث ارجمند به تحلیل روانشناختی رمان پرداخت و سپس دکتر محمد رحیمیان، زیباییشناسی رنج، وجوه انتقادی و ابعاد معرفت شناختی در رئالیسم جادویی آخرین انار دنیا را تحلیل نمود.
هر نوع بازنشر این متن با ذکر منبع «سایت خانه کتاب کردی” مجاز است.