خانه / اخبار و رویدادها / جلسەنقدوبررسی رمان”رویای مردان ایرانی در سنندج بااستقبال روبەرو شد

جلسەنقدوبررسی رمان”رویای مردان ایرانی در سنندج بااستقبال روبەرو شد

جلسەنقدوبررسی رمان”رویای مردان ایرانی در سنندج بااستقبال روبەرو شد

روز سەشنبە۱۴۰۳/۱۱/۱۶ساعت ۵عصر جلسەی نقدوبررسی رمان”رویای مردان ایرانی”اثر ماردین ابراهیم،ترجمەی مریوان حلبچەای، با استقبال پرشور علاقەمندان بە کتاب روبەرو شد. درین مراسم مردمی، نویسندگان و منتقدان؛مەریوان حلبچەای،محمد قاسمی فر،قطب الدین صادقی،وحید امینی زادە و علی سهرابی حضورداشتند.این جلسەباشکوە در فروشگاەکتاب سرو سنندج با مدیریت سرکارخانم مهسا سعیدی (تسهیلگرفرهنگی)  برگزارشد. 
ابتدا کارشناس مجری برنامە علی سهرابی “ساختار ادبی-هنری کتاب “را موردبحث قرار دادند.سپس مریوان حلبچەای درمورد “ترجمە کتاب و دلایل انتخاب این رمان” صحبت کردند. درادامە قطب الدین صادقی بەتشریح” تکنیک و مضامین کتاب” پرداختند.همچنین محمدقاسم زادە” ادبیت و ریشەهای آن در رمان ” را مورد کنکاش قراردادند و درپایان وحیدامینی زادە بە مبحث “دیگری گمشدە”  درین رمان زیبا پرداختند. جلسە باخوانش شعرو اجرای موسیقی ادامە یافت .پس از جلسە پرسش و پاسخ نیز تابلونقاشی ارزشمندی توسط هنرمند فردین صادق ایوبی بە مریوان حلبچەای مترجم “رمان رویای مردان ایرانی” بە پایان رسید.

داستان با شخصیت «اوفلیا» آغاز می‌شود که پس از مرگ پدرش، قدرت تکلم خود را از دست می‌دهد و به آسایشگاهی منتقل می‌شود. «میلی»، که عاشق اوفلیا است، در تلاش برای کشف داستان زندگی او، به حکایتی پرماجرا درباره دلاوری ایرانیانی پی می‌برد که برای حفظ دست‌نوشته‌ی «مم و زین»، شاهکار ادبیات کردی، جان‌فشانی کرده‌اند. این روایت‌ها جهان معاصر را به زمانه‌های دور سرزمین‌های شرقی پیوند می‌دهد و زیبایی‌ها و سختی‌های مشرق‌زمین و مغرب‌زمین را در هم می‌آمیزد. نویسنده با نقد خشونت، تعصب و عدم تسامح در این سرزمین‌ها، تاریخ و فرهنگ مردمانشان را به چالش می‌کشد.

در مجموع، «رویای مردان ایرانی» اثری است که با پرداختن به موضوعاتی چون هویت، فرهنگ و تاریخ، خواننده را به تفکر و تأمل وامی‌دارد.
«رویای مردان ایرانی» از نظر سبک نوشتاری، رمانی است که بین سنت و مدرنیته، واقعیت و خیال، شعر و نثر، و تاریخ و زمان حال حرکت می‌کند. زبان شاعرانه، روایت غیرخطی، شخصیت‌پردازی عمیق، فضاسازی سینمایی و مضمون‌های فلسفی و تاریخی، این رمان را به اثری شاخص تبدیل کرده است. سبک ماردین ابراهیم در این کتاب، نشان‌دهنده مهارت بالای او در ترکیب ادبیات کلاسیک و مدرن و خلق متنی چندلایه و تأمل‌برانگیز است.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

یادێك بۆ رۆژنامەی ژیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *