خانه / اخبار و رویدادها / جشنواره کتاب کودک و نوجوان ضرورت ادبیات معاصر فارسی است

جشنواره کتاب کودک و نوجوان ضرورت ادبیات معاصر فارسی است

جشنواره کتاب کودک و نوجوان ضرورت ادبیات معاصر فارسی است

سیدرضا محمدی جشنواره ملی و بین‌المللی کتاب کودک و نوجوان را ضرورت ادبیات فارسی معاصر بیان کرد و آن را باعث فرزانگی جامعه فارسی زبان خواند.

به گزارش  خانه کتاب کردی به نقل از ستاد خبری نخستین جشنواره ملی و بین‌المللی کتاب کودک و نوجوان، سید رضا محمدی، نویسنده، مترجم، شاعر و منتقد ادبی اهل کشور افغانستان و پژوهشگر ارشد دانشگاه آکسفورد است. مجموعه شعر «روح اندوهگین یک شاعر» او که توسط انتشارات شهرستان ادب در ایران منتشر شد، عنوان نخست جایزه کتاب سال الوند را به خود اختصاص داد. از دیگر کتاب‌های منتشر شده او می‌توان به «سفرنامه باد»، «پادشاهی باد»، «سه پلک مانده به شب» و «بازی با عزراییل» اشاره کرد. او همچنین کتاب‌های «پادشاهی انار» و «معرفی ادبیات معاصر افغانستان» را نیز در انگلستان منتشر کرده است.

 

با سیدرضا محمدی درباره جشنواره ملی و بین‌المللی کتاب کودک و نوجوان گفت‌وگو کردیم. وی این جشنواره را ضرورت ادبیات معاصر فارسی عنوان کرد و ادامه داد: به نظر من هر جشنواره‌ای یک قدم بزرگ برای گسترش دانایی و نخبگی است. یک جشنواره‌ ادبی که مختص ادبیات کودک باشد، ژرفا بخشیدن به ادبیات و فرزانگی خواهد بود. حتی ادبیات کودک، خیلی وقت‌ها بیشتر برای آدم‌بزرگ‌ها لازم و خواندنی است و به ذات ادبیات که داستان‌گویی و رویاپردازی کودکانه است نزدیک‌تر خواهد بود.

 

محمدی در بهش دیگری از سخنان خود درباره راه‌های گسترش و همه‌گیری ادبیات کودک و نوجوان فارسی در جهان گفت: باید درهای دلمان را باز نگه داریم و از نویسندگان و مترجمان حمایت کنیم. باید کتاب‌های فارسی برای دیگران و کتاب‌های دیگران برای ما ترجمه شود‌. این یک کار بلند مدت در گستره سیاست‌گذاری می‌طلبد. باید انجمن‌های حرفه‌ای ساخته شود و راه ارتباط جهانی و سرمایه‌گذاری در این انجمن‌ها فراهم شود.

 

وی اضافه کرد: انجمن حرفه‌ای یعنی گروهی از نخبگان واقعی جامعه مثل تاجران، اصناف، نخبگان و سیاست‌مداران محلی، عضو انجمن شوند. به این ترتیب نویسندگان و شاعران حامیان خود را پیدا خواهند کرد. همان کاری که اجداد ما در دوره سامانیان کردند. نویسندگان فقط باید بنویسند و حمایت همه جانبه تمام نخبگان از نویسندگان و شاعران ضروری است.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

سێ وتار دەربارەی ئەدەبیاتی كوردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *