خانه / اخبار و رویدادها / آیین تجلیل از نامداران زبان و ادبیات کردی در ایران زمینه‌ساز تأسیس فرهنگستان زبان و ادبیات کردی

آیین تجلیل از نامداران زبان و ادبیات کردی در ایران زمینه‌ساز تأسیس فرهنگستان زبان و ادبیات کردی

آیین تجلیل از نامداران زبان و ادبیات کردی در ایران زمینه‌ساز تأسیس فرهنگستان زبان و ادبیات کردی

پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان همسو با تلا­ش‌­های تاریخی صورت‌گرفته در زمینه تاسیس فرهنگستان زبان و ادبیات کردی، و نیز در راستای طرح این مطالبه عمومی و انعکاس آن به مراکز ذیربط و همچنین تلاش برای فراهم‌سازی مقدمات تأسیس فرهنگستان، نخستین نشست خود را با حضور تعدادی از نویسندگان و صاحب نظران این حوزه در واپسین روزهای سال ۱۴۰۲ برگزار کرد. شرکت‌کنندگان به اتفاق آرا بر اهمیت ایجاد فرهنگستان زبان و ادبیات کردی از لحاظ فرهنگی، اجتماعی، زبان‌شناختی و علمی تاکید کردند و نیز مزایای تاسیس چنین فرهنگستانی را در راستای رفع نیازهای زبان‌شناختی کردی، پاسداشت و صیانت از گنجینه گویشی زبان کردی و همچنین تقویت همکاری با فرهنگستان زبان و ادب فارسی در راستای کمک به غنای واژگانی زبان رسمی کشور برشمردند.

در این نشست همچنین فرصت‌ها و چالش‌های این مطالبه از زوایای مختلف مورد بحث قرار گرفت. پس از پایان نخستین نشست، کمیته برگزاری این نشست مقرر کرد تا در دومین نشست از قریب به اتفاق شخصیت‌های نامدار و آگاه مرتبط با زبان و ادبیات کردی دعوت به عمل آورد تا ضمن تجلیل از ایشان، همچون حافظان میراث معنوی ایران‌زمین، آنان را از روند مقدماتی تأسیس فرهنگستان زبان و ادبیات کردی مطلع سازد.

از این رو، در روز پنج‌شنبه مورخ ۱۴ تیر ۱۴۰۳، مصادف با «روز قلم»، در مراسمی تحت عنوان آیین بزرگداشت میراث معنوی ایرانیان از نام­‌آوران عرصه زبان و ادبیات کردی تجلیل به عمل می‌آید. هدف از برگزاری این مراسم، ارج‌ نهادن به تلاش‌های پژوهشگران و وفاداران واقعی میراث فرهنگی، کمک به توسعه و ترویج زبان و ادبیات کردی به عنوان یکی از عناصر اصلی و سرمایه‌های ارزشمند میراث فرهنگی و تمدنی ایران است.

برگزاری آیین تجلیل از فرهیختگان و مشاهیر زبان و ادبیات کردی توسط پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان با همکاری مرکز تحقیقات کردستان‌شناسی دانشگاه آزاد و موسسه آموزش زبان کردی آموزش زبان کردی راژه، تلاش و تمهیدی اولیه‌ در جهت جلب حمایت دستگاه‌های ذیربط در مسیر تأسیس فرهنگستان زبان و ادبیات و شانیت‌بخشی به جایگاه رفیع نامداران زبان و ادبیات در پهنه فرهنگی ایران زمین است.

منبع: سایت پژوهشکده کردستان شناسی

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

دیوانی مەولود ئۆغۆز (لیریکا بەربانگ) بڵاوکرایەوە

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *